Is het goed en mogelijk dat je iemand werkelijk hebt vergeven, maar toch geen tijd met hem wil doorbrengen, alleen maar omdat je dat niet wilt? Ik weet dat vergeving in een extreem geval niet betekent dat we tijd met een moordenaar moeten doorbrengen, alleen vanwege het feit dat hij of zij een kind van God is. De essentie waartoe ik wil komen, is dat ik voel dat ik een bepaald iemand in mijn leven heb vergeven, maar dat ik toch niet graag tijd met hem doorbreng, omdat hij heel anders over relaties denkt dan ik. Ik bel hem niet terug en ik wil alleen maar dat hij me met rust laat.

Antwoord: Zolang we geloven dat we een lichaam zijn, is het heel normaal om een voorkeur te hebben. Een voorkeur hebben voor bepaalde mensen met wie we tijd doorbrengen is in die zin niet anders dan de voorkeur die we hebben voor een bepaalde smaak ijsjes. Als het alleen maar een kwestie van voorkeur is – in tegenstelling tot een brandende kwestie die je berooft van je innerlijke vrede – laat het dan zo zijn. Soms is het echter meer dan een voorkeur, en daar verwijst Jezus naar als een investering – in de paragraaf van het Tekstboek van Een cursus in wonderen met de titel: “De investering in de werkelijkheid” (T12.III). Als er een werkelijke lading ligt onder je beslissing je niet met deze persoon in te laten, ben je van een voorkeur naar een investering overgegaan, en dat betekent dat je het je niet met hem of haar inlaten verbonden hebt aan je verlossing, en dan onthoud je die persoon je liefde. Dan is die beslissing van het ego, en is er oordeel bij betrokken. De les in de vermelde paragraaf is dat verlossing alleen via vrede wordt bereikt en vrede bevindt zich in je denkgeest. Niet in een situatie of een relatie in de wereld.

V#595 handelt ook over deze kwestie, evenals blz. 24 en 25 van het eerste deel van The healing power of kindness van Kenneth Wapnick.

 

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina