De laatste tijd word ik wakker met gedachten, ideeën of begrippen uit Een cursus in wonderen die nog vers in mijn bewustzijn zitten. Onlangs kwam bijvoorbeeld opnieuw deze gedachte bij me op: ‘Hij weet wat jij hebt gemaakt en kan dit transformeren van een droom van haat in een droom van vrede’. Het is niet zozeer dat ik de een of andere stem ‘hoor’, maar meer dat deze gedachten bij me zijn als ik ’s morgens of ’s nachts wakker word. Jij kunt waarschijnlijk onmogelijk vaststellen wat hier aan de hand is, maar hoe weet ik of dit een truc van het ego is of de tussenkomst van de Cursusbeginselen in mijn juist gerichte denkgeest? Er moet een bepaald niveau van de denkgeest zijn dat door de Cursus wordt bereikt of waarop de Cursus met ons werkt dat niet ons bewustzijn of onze betrokkenheid vereist, nietwaar? Kan dit het ‘beetje bereidwilligheid’ zijn waar Jezus over spreekt?

Antwoord: Hoewel we geen commentaar kunnen geven op je individuele ervaringen, kunnen we in het algemeen zeggen dat het niet ongebruikelijk is dat ideeën of passages uit de Cursus de mensen bijblijven en aanwezig zijn als ze ’s morgens of ’s nachts wakker worden. Andere studenten hebben hierover ook gezegd dat er tijdens hun dagelijkse bezigheden, zonder dat ze zelfs aan de Cursus denken, soms spontaan ideeën in hun denkgeest opkomen – een soort ‘horen’. Wat we bestuderen en beoefenen wordt hoofdzakelijk buiten ons bewustzijnsniveau verwerkt, zoals jij al suggereert; de inhoud van zowel de onjuist als de juist gerichte denkgeest is voor het grootste deel onbewust. Het is dan ook niet verwonderlijk dat gedachten of woorden uit het niets lijken te verschijnen. Ons ‘beetje bereidwilligheid’ om Jezus als onze leraar te nemen heeft een geweldige uitwerking op onze denkgeest, waar we ons meestal niet bewust van zijn.

Het kan heel wat jaren van ijverig oefenen vergen, voordat we in staat zijn om consequent te onderscheiden wat van ons ego en wat van de Heilige Geest of Jezus afkomstig is. Als wat jij hoort je helpt om zachtaardiger, meer vergevingsgezind en minder schuldig en veroordelend te worden, laat het dan gewoon zo. Het belangrijkste is er niet iets bijzonders van te maken, wat zou gebeuren als je de behoefte voelt om naar andere mensen te lopen om hen te vertellen wat er gebeurd is. Zo’n behoefte zou heel goed duidelijk kunnen maken dat je je tot spirituele speciaalheid aangetrokken voelt. Dat is natuurlijk iets anders dan het stellen van een vraag, zoals jij hier hebt gedaan. Deze Cursus gaat over jouw relatie met Jezus of de Heilige Geest, en het brengen van jouw ego naar dat licht en die liefde in je denkgeest. Daar moet elke student zijn aandacht op richten. Je vertrouwen in dit proces zal zich geleidelijk ontwikkelen.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina