Tegenwoordig voel ik mij het grootste gedeelte van de dag goed. Maar de momenten dat ik mij niet goed voel zijn heftiger. Ik heb last van hoofdpijn, depressieve gevoelens en alle mogelijke tekenen van extreme spanning. Hoe ga ik van het ego naar de Heilige Geest? Hoe kan ik de momenten dat ik kies voor het ego wat gemakkelijker ervaren?

Antwoord: Aan het begin van Hoofdstuk 18 in Een cursus in wonderen spreekt Jezus over onze vergissing om te kiezen voor afscheiding van God, en hoe de wereld het scherm werd waarop we die vergissing projecteerden (T18.1:6). Hij vertelt ons dat de waarheid “kalm” in onze denkgeest blijft en geen deel is van “de waanzinnige projectie waardoor deze wereld werd gemaakt.” Vervolgens vertelt hij ons hoe te reageren op de waanzin van de egowereld: “Noem het geen zonde maar waanzin, want dat was het en dat blijft het. Rust haar niet uit met schuld, want schuld veronderstelt dat ze in werkelijkheid tot stand werd gebracht. En bovenal: wees er niet bang voor.” Dit is de manier waarop je het proces gemakkelijker kunt maken voor jezelf. Wanneer je je bewust wordt dat je gekozen hebt voor het ego, probeer dan te denken aan Jezus’ advies: “Wees er niet bang voor.” Probeer er onverschillig over te zijn: “O, daar is het weer!” De enige macht die het ego heeft, is de macht die wij het geven. Dat is wat Jezus over probeert te brengen, en door er bang voor te zijn of ertegen te vechten, reageren we alsof het ego een grote macht over ons heeft. Wees vervolgens gewoon geduldig. Laat het proces zo lang duren als nodig is, en realiseer je dat de voortgang van de tijd geen uitwerking heeft op Jezus’ zorgzame liefde voor jou. Hij weet dat het ego niets is. Door onverschillig te zijn over hoe het ego zich manifesteert, verblijf je samen met Jezus boven het slagveld. Op den duur zal het steeds minder effect hebben op je.

Tenslotte, wanneer de fysieke of emotionele symptomen blijven voortduren, kan het een goed idee zijn om een arts of therapeut te raadplegen. Het combineren van aandacht voor je lichaam en aandacht voor het denksysteem - het proces binnen je denkgeest - is de meest effectieve manier om de zachtaardige boodschap van de Cursus in praktijk te brengen. Zo gaan we voort op ons pad, terwijl we steeds hoger komen op de ladder van genezing.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina