Zoals je waarschijnlijk hebt gehoord, adviseert de medische wereld patiënten met de seksueel overdraagbare aandoening (SOA) herpes – waarvan wordt gezegd dat die voor altijd besmettelijk is – het aan hun seksuele partner te vertellen, en beschermmiddelen te gebruiken om te voorkomen dat de SOA wordt overgedragen op zijn of haar partner. Een cursus in wonderen leert dat ziekte het gevolg is van ons geloof in onze schuld. Als schuld dan niet besmettelijk is, hoe kan een Cursus-student dan op de juiste manier over de SOA herpes denken, spreken en op de juiste manier handelen?

Antwoord: Hoewel schuld niet besmettelijk is, leidt die er onvermijdelijk toe dat er straf wordt verwacht. Door het plan van het ego te volgen, als verdediging tegen de kwelling van deze schuld en angst in onze denkgeest, negeren we de denkgeest en de inhoud ervan en komen we uiteindelijk tot het geloof dat we lichamen zijn in een wereld met haar eigen wetten. (Zie WdI.76.8 waar Jezus een paar van deze wetten opsomt). Wij (de denkgeest die keuzes kan maken buiten tijd en ruimte) kiezen er dan voor ons aan deze wetten te onderwerpen en elk besef van de dynamiek die in onze denkgeest plaatsvindt en die de basis van onze ervaringen in de wereld is, te blokkeren. Dit alles is opgezet spel, maar als wij ervan overtuigd zijn dat we lichamen zijn, kunnen we aan deze zogenaamde wetten beter aandacht besteden. En ja, het is waar dat een ziekte uiteindelijk veroorzaakt wordt door ons geloof in de werkelijkheid van schuld, maar zolang we op dat niveau bezig zijn, wat een stap in de goede richting is, kunnen we onze lichamelijke ervaringen niet negeren of ontkennen, en evenmin denkt Jezus dat dit een goed idee is (T2.IV.3:8-11).

Jij noemt nu alleen maar herpes, maar zou je uit een kopje drinken dat net gebruikt is door iemand die griep heeft? Zou je bloed accepteren als je wist dat de donor besmet was met het AIDS-virus? Zou je toelaten dat je kind met een ander kind speelt dat net de mazelen heeft gehad? Zou je in een restaurant gaan eten waar de koks hepatitis hebben? Nogmaals, het punt is dat je gelooft dat je een lichaam bent, en het is gewoon je gezond verstand gebruiken als je doet wat normale mensen in de wereld doen om zichzelf en anderen te beschermen – maar zonder je daar erg druk over te maken. Dit is de tussenweg die Jezus zelf aanbeveelt (in hoofdstuk 2, waarnaar hierboven wordt verwezen).

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina