Ik voel dat mij gezegd wordt dat ik alles over het ‘autoriteitsprobleem’ opnieuw moet bekijken. Ik bezit de serie audio-cassettes van Ken Wapnick over het autoriteitsprobleem, maar de ego-wereld gunt me de tijd niet om ernaar te luisteren. Ik vraag me af of jij hierover niet wat andere wijze woorden hebt of me artikelen of boeken kunt aanbevelen.

Antwoord: Onze aanbeveling is dat je je ego tot de orde roept! Pak je ego aan en luister naar de cassettes.

V#304 geeft een samenvatting van de voornaamste ideeën die met het autoriteitsprobleem te maken hebben, waarvan Jezus ons zegt: “Dit is ‘de wortel van alle kwaad’” (T3.VI.7:3). Het is begrijpelijk dat er enorme weerstand tegen dit onderwerp is, omdat alle onjuist gerichte denken ervan doordrongen is en erin spitten brengt onze uiteindelijke angst naar boven dat we op de een of andere manier de strijd met God om ons bestaan zullen verliezen. Verborgen in een donkere hoek van onze denkgeest ligt de ‘waarheid’ dat ons bestaan als individu niet authentiek is en uitgedoofd kan worden op het ogenblik dat onze verdedigingsmiddelen blootgelegd en vernietigd worden, wat onvermijdelijk is. Deze ontologische twijfel over ons bestaan zelf sijpelt dan door tot in alle lagen van onze ervaring, zodat we uiteindelijk elke autoriteit in ons leven – in het geheim of openlijk – tarten. Of we gaan in de tegenovergestelde richting en onderwerpen ons volledig aan autoriteiten, echter met heimelijke weerstand vanwege de macht die ze over ons hebben. Beide manieren dienen het ego, omdat de afscheiding gehandhaafd blijft.

Een cursus in wonderen leert ons dat de genezing van dit conflict begint wanneer we hulp vragen bij het kijken naar onze wens om liever een autonome persoon dan deel van Gods Zoon te zijn. En we zullen gemotiveerd zijn om hulp te vragen wanneer we hebben ingezien dat de wens en verdediging van een leven van afzonderlijke belangen ons niet gelukkig heeft gemaakt. Het ego wil ons doen geloven dat het altijd de een of de ander is: ofwel een tirannieke God heeft de leiding, of wij. Jezus corrigeert dit onjuiste denken door ons te verzekeren dat, wanneer we onze ingebeelde behoefte om onafhankelijk te zijn loslaten, we het gevoel zullen hebben alsof we juist uit de gevangenis zijn vrijgelaten, en dan zullen we de oneindige vrede ervaren die ons erfgoed is als Gods Zoon (T3.VI.10).

 

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina