Hoe weet ik of ik de brug naar de werkelijke wereld heb overgestoken? Is het mogelijk om over te steken en weer terug te komen? Kan ik halverwege vast komen te zitten? Soms lijkt het alsof ik er ben, andere keren niet. Zijn er duidelijke tekenen dat ik er ben, zonder enige twijfel? Wat ik van Een cursus in wonderen weet, is dat Jezus er was. Zijn er nog meer bekende mensen die de werkelijke wereld hebben bereikt?

Antwoord: Wanneer je de brug naar de werkelijke wereld hebt overgestoken, zul je dat gewoon weten, zonder enige twijfel. Tot die tijd ga je heen en weer tussen de onjuiste en juiste gerichtheid-van-denken. Daarom voel het soms alsof je er bent en andere keren niet. Maar je kunt niet halverwege vast blijven zitten. Je kunt het proces echter wel vertragen, wat kan aanvoelen als 'vastzitten'.

Wat je vraag betreft of andere mensen de werkelijke wereld hebben bereikt: het is vrijwel onmogelijk om daar op dit niveau iets over te zeggen. Onze schuld bepaalt wat we 'zien', dus tenzij we vrij zijn van schuld, kunnen we iemand in de werkelijke wereld niet met zekerheid herkennen. Stel je voor dat je getuige was van de kruisiging van Jezus, van de situatie waar hij doorheen ging, en 'zag' dat hij dat deed zonder pijn, lijden, woede, of aanval. Ongetwijfeld waren er weinigen, waarschijnlijk niemand, die dit op die manier 'zagen', want door hun geloof in schuld zagen ze de gebeurtenis zoals deze beschreven is in de evangeliën. Je kunt ook V#101 raadplegen voor een verdere bespreking van dit onderwerp.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina