Waarom beginnen mijn relaties met mannen romantisch maar groeit het niet uit tot een blijvende vriendschap? Ik waardeer de mensen die ik ontmoet en ik wil graag broederlijke liefde uitdragen naar mannen en naar vrouwen. Als alleenstaande vrouw ontmoet ik vaak mannen die zich tot mij aangetrokken voelen. Ik ben verantwoordelijk voor wat en hoe ik communiceer. Hoe blijf ik gewoon vrienden met iemand als er meer verwacht wordt?

Antwoord: Om te zorgen dat we verwikkeld raken in een relatie zal het ego elke vorm van speciaalheid gebruiken om ons in een relatie te betrekken die uiteindelijk onze behoefte niet vervult. Hoewel we ons hiervan meestal niet bewust van zijn, is het ons doel om te bewijzen dat liefde ons altijd in de steek laat en dat we het slachtoffer zijn van de misleidende en verwarrende acties van anderen.

Als spiritueel pad is de Cursus uniek in het blootleggen van deze intentie (en waarschijnlijk ook de reden waarom de Cursus niet zo 'in' is). Ook al geloven we zelf dat onze intentie in een relatie één en al goedheid is, pas wanneer we de relatie aan de Heilige Geest geven kan deze genezen.

De Heilige Geest werkt met de inhoud en niet met de vorm. Er is geen garantie over wat er zal gebeuren in een relatie, behalve dat ons een nieuwe mogelijkheid wordt geboden om in contact te komen met onze verborgen schuldgevoelens en gevoelens van minderwaardigheid en zelfhaat, opdat deze genezen kunnen worden. Als we eenmaal in staat zijn om vergeving in praktijk te brengen, kunnen we een gevoel van vrede en vreugde in onze relaties gaan ervaren. We zullen ervaren dat we waarlijk ‘vrienden’ zijn, met als gezamenlijk doel de verborgen pijn, die diep in onze denkgeest begraven ligt, te genezen. We zullen dit ervaren ongeacht of dit voor onze broeders of zusters op het niveau van de vorm wederzijds is. Dit is een proces dat tijd kost. Jezus heeft onze speciale relaties nodig om ons de andere weg te leren. Het is altijd alleen de angst die ons ervan weerhoudt om meer intimiteit te ervaren, in welke vorm dan ook.

 

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina